Upplev vår Bastutunna

> Att ta ett bad i vår bastutunna är en unik upplevelse!

Bastutunnan ger en otroligt härlig känsla - i din trädgård, i sommarstugan eller vid havet. En Finsk bastu i trädgården eller göra det själv bastupaketet är ett prisvärt alternativ och en högkvalitativ lösning för alla bastuälskare. Hos oss hittar du ett brett urval av olika bastumodeller.

Nu behöver du inte längre bygga din egna bastu, vi gör jobbet åt dig och redan samma kväll som leveransdagen kan du njuta av ett varmt bad i din nya bastutunna. Bastutunnan behöver endast en liten mängd ved för att värmas upp och ångar mjukt och smidigt tack vare sin runda form.

Vi har sammanställt tips för att er upplevelse ska bli så bra som möjligt! Läs tipsen noga, och inspireras av den nya bastutunnan.

Att använda bastutunnan - några tips

Du kan välja mellan en liggande eller en stående bastutunna, valet är ditt och den unika designen väljer du mellan vilken som passar er bäst. Med en bastutunna i trädgården får du den vardagslyx som du och din familj behöver. En bastutunna är en väldigt bra lösning!

Även om du redan har en inomhus bastu i ditt hem så är en bastutunna en bra lösning för att ha en bastu utomhus med och speciellt på sommaren då man kan ta sig ett dopp och sedan raka vägen in i värmen i bastutunnan.

Att bada i en bastutunna blir bäst ifall ni följer dessa tips :

Bastutunnan värms upp riktigt snabbt. För bästa badupplevelse, krävs uppvärmning till en temperatur på ca 80-100 grader.

Det bästa är att ta ett bad innan du badar i bastutunnan.

Det rekommenderas att skydda huvudet med en bastuhatt, vilket förhindrar kraftig upphettning av huvudet.

Var noga med att dricka tillräckligt med vatten eller annan vätska, men undvik alkoholhaltiga drycker, som berusad, är bastun farlig, och alkohol påskyndar uttorkning.

Om du är sjuk eller febrig, vänta tills du har återhämtat innan bastuvärmen.

Att använda bastutunnan - Viktig information

Att bada i bastutunnan är en trevlig upplevelse för hela familjen.

Kom dock ihåg att mindre barn inte kan hantera värmen på samma sätt som vuxna och barn under 3 år rekommenderas inte att vistas i en bastu alls.

Det är viktigt att förbereda kroppen innan ett bastubad kom ihåg att duscha varmt och torka dig väl speciellt huvudet.

Tänk på att inte vistas i bastun i en längre tid det rekommenderas i ca 12 minuter.

Vänta bastun mellan 3-12 minuter, så din kropp har tid att återhämta sig.

En ofta rekommenderas att maximalt 2-3 bad samma dag i bastun bör inte gå mer än fem gånger.